40 – Putovanje Kroz Vrijeme i Mudrost

40 – Putovanje Kroz Vrijeme i Mudrost

U trenutku kada prolazim prag 40. godine života, otvaram vrata jednog duboko značajnog poglavlja. Ovo je vrijeme kada se obično osvrćemo na staze koje smo prošli, lekcije koje smo naučili i mudrosti koje smo stekli. Svaka godina, svaki trenutak i svaki izazov oblikovali su me u biće koje sada stoji na prekretnici između prošlosti i budućnosti..

40 godina nosi sa sobom težinu iskustva, ali i lahkoću slobode. Naučila sam prihvatiti sebe sa svim svojim manama i vrlinama, razumjeti dubinu svojih emocija i osjetiti povezanost sa svijetom oko sebe na načine koji su mi prije bili skriveni. Učila sam iz uspjeha, ali možda još više iz neuspjeha. Svaki pad bio je prilika za rast, svaka suza bila je put prema unutarnjoj snazi. To sad zvuči influenserski, ali u dubini zaista je tako.

 

U ovoj fazi života, mnogi od nas otkrivaju novu dimenziju spiritualnosti. Već odavno shvatam da je život mnogo više od materijalnog postignuća; on je putovanje duše, iskustvo ljubavi i suosjećanja, ples energije i vibracija. Svako srce koje smo dotakli, svaka riječ koju smo izgovorili, svaki osmijeh koji smo podijelili - sve to ostavlja neizbrisiv trag u univerzumu.

Sada, više nego ikada, cijenim trenutke tišine, kada mogu osjetiti mir u dubini svog bića. Meditacija, molitva ili jednostavno promatranje prirode postala je moj vodiči ka unutarnjem miru. U tim trenucima pronalazim odgovore na pitanja koja su me pratila cijeli život. Shvatam da je sreća stanje uma, da ljubav dolazi iznutra i da je zahvalnost ključ za ispunjenje.

Pouke koje sam naučila kroz ovih 40 godina postaju moja svjetlost i moje vodstvo. Naučila sam oprostiti, ne samo drugima, već i sebi. Shvatila sam da svaka greška nosi lekciju i da je svaki izazov prilika za transformaciju. Snaga koju sam stekla dolazi iz ljubavi prema sebi i prema drugima, iz razumijevanja i prihvaćanja.

 

Kad smo kod Ljubavi Prema Sebi, naučila sam da volim sebe i svoje tijelo, svaka nesavršenost je moja savršenost, naučila sam da slušam znakove koje mi tijelo šalje, šapate duše i potrebe srca, a kritike uma pohranila u fioku kojoj pripadaju.

Smatram da sam pronašla svrhu svog djelovanja i zato sam sa velikom ljubavlju i predanošću osmislila program aktivnosti koji svakodnevno dijelim sa osobama koje osjećaju poziv za rad sa mnom. Moj alat je čudesni zvuk kojim dotičem ljude kako bi upotpunili balans tijela, uma i duše, djelujući kroz zvučne masaže, zvučne kupke, zvučne meditacije, te različit uticaj frekvencija na zdravlje ljudi.

Na pragu novih godina koje me čekaju, s ponosom nosim svoje iskustvo kao krunu mudrosti. Moja srž je ispunjena zahvalnošću za svaki trenutak, svaku lekciju i svaki korak na mom putovanju. U proslavi 40. godine, otvaram srce za sve što dolazi, sa vjerom, nadom i ljubavlju. Jer 40 je samo broj, a mudrost i ljubav koje nosim u sebi su bezvremenske.

Neka nas ova nova vibracija vodi ka još većoj dubini razumijevanja, ka još većoj ljubavi i svjetlu koje ćemo podijeliti sa svijetom.
— Alma Tuzi Lepir
Previous
Previous

Simfonija komunikacije sa Almom Lepir

Next
Next

SEBI SI SVOJ-A !